CORONA AFSPRAKEN

Beste organisatoren, grootouders, ouders, jongens en meisjes,

We bevinden ons momenteel in zeer moeilijke tijden betreffende het coronavirus.

Voor de Sint en het Pietenteam staat de veiligheid en de gezondheid op de eerste plaats.

Om onze bezoeken aan jullie gezin , vereniging, school en dergelijke zo coronaproof te laten verlopen vragen wij de volgende afspraken zo goed als mogelijk na te leven.


Van ons Sint en Pietenteam uit gaan alle bezoeken door met mondmasker.

Dit wil zeggen dat wij aankomen bij jullie thuis, vereniging alsook school met een mondmasker (eventueel met een plastiek gelaatsscherm).

Indien mogelijk (als de nodige afstand kan gegarandeerd worden) kan de Sint en eventueel de Pieten hun mondmasker verwijderen.

De Pieten zullen ook tijdens de bezoeken bij de Sint blijven daar we steeds dienen te waken over de vooropgesteld afstand van 1,5 m.


Wat vragen wij aan de gezinnen, verenigingen en scholen ?

Aangezien wij het bezoek zo veilig mogelijk wensen af te leggen (zowel naar de kinderen , ouders alsook ons eigen team) vragen wij uzelf af te wegen wie van de volwassenen aanwezig kan zijn tijdens het bezoek.

Met andere woorden, bij bezoek aan gezinnen, vragen wij enkel de familie aanwezig te zijn.

Wij vertouwen hier natuurlijk op jullie eigen gezond verstand.

Indien er toch wordt gekozen voor grotere families, vragen wij om mondmaskers te dragen en eventueel een geventileerde ruimte te voorzien.

Kinderen tot 12 jaar dienen natuurlijk geen mondmasker te dragen.


Voor verenigingen en scholen, vragen wij ook dat de coronaregels inzake afstand , aantal personen en dergelijke strikt worden nageleefd.


 Fotos nemen, tekeningen afgeven, en dergelijke blijft natuurlijk mogelijk voor de kleine schatten.


Wij danken jullie alvast voor jullie begrip en wensen jullie een goede gezondheid en een prachtige Sinterklaas ervaring toe.