WAFELTJES
Ingrediƫnten
250 gr glutenvrije bloem
250 gr vetstof soja of kokosboter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 dl spuitwater
zout
Bereiding
1) splits de eigeel van het eiwit en houd beide apart
2) klop de eiwitten goed stijf
3) smelt de vetstof en voeg er het zout aan toe
4) voeg er de eigeel aan toe samen met de suiker en het spuitwater, meng goed tot een luchtig mengsel
5) voeg dan langzaam de glutenvrije bloem toe en met tot een mooi stevig homogeen beslag
6) voeg er langzaam met een houten lepel de opgeklopte eiwitten onder het beslag tot een mooi glad deeg.
7) laat het beslag ongeveer een half uurtje rusten op een tochtvrije plaats
8) giet met een pollepel het beslag in een heet wafelijzer (wafelijzer eerst invetten)

Lees steeds aandachtig de verpakking van de produkten die je gebruikt. Wees steeds zeker dat de deze wel degelijk gluten- en lactosevrij zijn.